Minestronesoep uit de Slowcooker
Lekker genieten de Italiaanse keuken met deze soep uit de slowcooker. Alleen een afgebakken brood erbij is voldoende voor een hele maaltijd.
Servings 10 personen
Equipment
- Slowcocker
- Koekenpan
Ingredients
- 500 gram Spekreepjes
- 500 gram Soepgroente Grove
- 6 stuks Trostomaten
- 1 Ui
- 1 Paprika Groen (voor de kleur)
- 4 tenen Knoflook
- 1 blik (400 gram) Gepelde tomaten
- 1 pot (400 gram) Pastasaus voor meer smaak kies ik voor een pikante.
- 1 blik (200gram) Kidneybonen Uitgelekt
- 200 gram Fusilli
- 2 blokjes Runderbouillon
- 2 tl Gerookte paprikapoeder
- Cayenne peper eventueel, voor meer pit
- Peper & zout
- 1 el Maggi Aroma
- 2 el Ketjap Manis
- Maïzena eventueel, als de soep te dun blijkt te zijn op het laatst
Instructions
- Bak de spekje uit in een koekenpan. Schep de spekjes uit de pan en doe ze in de slowcooker. Zorg ervoor dat er niet te veel bakvet mee komt.
- Snij de tomaten in stukken, doe ze samen met de gepelde tomaten in de pan. Voeg ook de pastasaus, de uitgelekte kidneybonen, bouillonblokjes, paprika poeder, Cayenne peper, Aroma en ketjap toe.
- Snipper de ui en snij de paprika in grove stukken, pel en pers de knoflook. Doe alles in de pan.
- Voeg als laatste de soepgroente toe. Kijk daarbij goed dat de pan niet te vol wordt, de groente slinkt nog wel, maar er moet ruimte overblijven op het einde.
- Zet de slowcooker op de hoge stand en laat het goed warm worden, na 1 uur kan de pan op de lage stand gezet worden. Laat het nu 4 uur pruttelen.
- Breng de soep eventueel op smaak met peper & zout. Doe de fusilli erin, laat deze in 30 minuten gaar worden.Mocht de soep te dun zijn kan er tegelijk met de fusilli de maïzena toegevoegd worden om het in te dikken.
- Smakelijk eten!