Lekker genieten de Italiaanse keuken met deze soep uit de slowcooker. Alleen een afgebakken brood erbij is voldoende voor een hele maaltijd.
Course Main Course, Soup
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutesminutes
Cook Time 5 hourshours30 minutesminutes
Total Time 6 hourshours
Servings 10personen
Author Martijn
Equipment
Slowcocker
Koekenpan
Ingredients
500gramSpekreepjes
500gramSoepgroenteGrove
6stuksTrostomaten
1Ui
1PaprikaGroen (voor de kleur)
4tenenKnoflook
1blik (400 gram)Gepelde tomaten
1pot (400 gram)Pastasausvoor meer smaak kies ik voor een pikante.
1blik (200gram)KidneybonenUitgelekt
200gramFusilli
2blokjesRunderbouillon
2tlGerookte paprikapoeder
Cayenne pepereventueel, voor meer pit
Peper & zout
1elMaggi Aroma
2elKetjap Manis
Maïzenaeventueel, als de soep te dun blijkt te zijn op het laatst
Instructions
Bak de spekje uit in een koekenpan. Schep de spekjes uit de pan en doe ze in de slowcooker. Zorg ervoor dat er niet te veel bakvet mee komt.
Snij de tomaten in stukken, doe ze samen met de gepelde tomaten in de pan. Voeg ook de pastasaus, de uitgelekte kidneybonen, bouillonblokjes, paprika poeder, Cayenne peper, Aroma en ketjap toe.
Snipper de ui en snij de paprika in grove stukken, pel en pers de knoflook. Doe alles in de pan.
Voeg als laatste de soepgroente toe. Kijk daarbij goed dat de pan niet te vol wordt, de groente slinkt nog wel, maar er moet ruimte overblijven op het einde.
Zet de slowcooker op de hoge stand en laat het goed warm worden, na 1 uur kan de pan op de lage stand gezet worden. Laat het nu 4 uur pruttelen.
Breng de soep eventueel op smaak met peper & zout. Doe de fusilli erin, laat deze in 30 minuten gaar worden.Mocht de soep te dun zijn kan er tegelijk met de fusilli de maïzena toegevoegd worden om het in te dikken.