Stroganoff gehaktballetjes uit de slowcooker

Print

Stroganoff gehaktballetjes uit de slowcooker

Kleine gehaktballetjes die gegaard zijn in een Stroganoff saus geseveerd met Spaghetti of Spaghettini. Het is een kind prove recept, die kunnen heerlijk mee smikkelen.
Course Main Course
Cuisine Russian
Keyword Gehakt, Slowcooker, Stroganoff
Prep Time 45 minutes
Cook Time 5 hours
Total Time 5 hours 45 minutes
Servings 4 personen
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker
  • Hapjespan

Ingredients

Gehaktballetjes

  • 500 gram Half om half gehakt Rundergehakt kan ook maar dan worden de ballen wat droger van smaak.
  • 1 kleine Ui Zeer fijn gehakt
  • 1 Ei
  • 1 teen Knoflook geperst of zeer fijn gesneden
  • 1 el Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 tl Uienpoeder
  • 1 el Mosterd Grove Goninger
  • 2 el Ketjap Manis
  • Boter mag vloeibare zijn
  • Paneermeel
  • Peper & zout

Stroganoff saus

  • 3 Paprika's in dunne reepjes
  • 1 Ui groot en gesnipperd
  • 3 tenen Knoflook in plakjes gesneden
  • 250 gram Champignons in kwartjes
  • 200 ml Kookroom
  • 1 blikje Tomatenpuree
  • 1 blokje Runderbouillon
  • 2 el Gerookte paprikapoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 2 tl Uienpoeder
  • 1 el Worcestersaus

Overig

  • Augurken in plakjes, ter garnering
  • Spaghettini voor 4 personen (mag ook spaghetti zijn)

Instructions

Gehaktballetjes

  • Meng het gehak met de ui, ei, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, ketjap, mosterd, zout en peper in een kom. Voeg zoveel paneermeel toe tot het mengels niet nat meer is. Pas wel op dat niet te veel paneermeel toegevoegd wordt, anders wordt het droog.
  • Draai balletjes van het mengsel ter grote van een walnoot.
  • Verhit de hapjespan met de boter op middelhoog vuur, leg de balletjes erin. Braad de balletjes aan tot ze rondom bruin zijn.
  • Bak de knoflook schijfje mee met de balletjes.

Stroganoff saus

  • Doe de paprika en champignons in de slowcooker. Voeg ook de gehaktballetjes met knoflook en kookvocht toe.
  • Meng in een kom de kookroom, tomatenpuree, kruiden en worcestersaus. Giet het mengel vervolgens over de balletjes in de slowcooker.
  • Roer het geheel voorzichtig om zodat alles goed door elkaar gemengt is. Pas wel op dat de balletjes heel blijven.
  • Zet de slowcooker aan op de lage (low) stand voor ~5 uur.

Serveren

  • Kook, vlak voordat de slowcooker klaar is, de spaghettini zoals op de verplakking staat.
  • Leg eerst de spaghettini, als deze klaar is, op een bord. Schep de stroganoff gehaktballetjes er overheen. En als laatste de plakjes augurken.
  • Smakelijk eten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.