Hachee uit de slowcooker
Een klassiek Nederlands winterrecept. Heerlijk om er rode kool bij te doen maar kan ook prima bij zuurkoolstampot.
Servings 6 personen
Equipment
- Slowcooker
Ingredients
- 1 kg Sucade in stukken gesneden 2×3 cm (Riblappen) mag ook
- 3 grote Uien halve ringen; grof gesneden
- 5 teentjes Knoflook geperst
- 5 blaadjes Laurier
- 6 Kruidnagels doe ze in een thee ei of theezakje om ze gemakkelijk terug te vinden
- 1 plakjes Ontbijtkoek verkruimeld
- 2 tl Worcestersaus
- 2 el Rode wijn azijn
- 300 ml Runderbouillon
- Zout & peper
Instructions
- Kruid het vlees met zout en peper. Snij daarna in vierkante stukken van ongeveer 2 cm.
- Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook
- Doe vervolgens de laurier, kruidnagel, runderbouillion, Worcestersaus en rode wijn azijn toe. Als laatste wordt de verkruimelde ontbijtkoek toegevoegd. Meng het geheel met een lepel of spattel.
- Zet de Slowcooker aan op HIGH voor 6 uur of LOW voor 8 uur. Haal zo minmogelijk de deskel van de slowcooker
- Haal na 5 uur op HIGH of 7 uur op LOW kruidnagel en laurier uit de slowcooker.
- Mocht saus te dun zijn laat het laatste uur de deksel van de slowcooker
- De Hachee is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!