Hachee uit de slowcooker

Print

Hachee uit de slowcooker

Een klassiek Nederlands winterrecept. Heerlijk om er rode kool bij te doen maar kan ook prima bij zuurkoolstampot.
Course Main Course
Cuisine Dutch
Keyword Hachee, Wintergerecht
Prep Time 30 minutes
Cook Time 8 hours
Total Time 8 hours 30 minutes
Servings 6 personen
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker

Ingredients

  • 1 kg Sucade in stukken gesneden 2×3 cm (Riblappen) mag ook
  • 3 grote Uien halve ringen; grof gesneden
  • 5 teentjes Knoflook geperst
  • 5 blaadjes Laurier
  • 6 Kruidnagels doe ze in een thee ei of theezakje om ze gemakkelijk terug te vinden
  • 1 plakjes Ontbijtkoek verkruimeld
  • 2 tl Worcestersaus
  • 2 el Rode wijn azijn
  • 300 ml Runderbouillon
  • Zout & peper

Instructions

  • Kruid het vlees met zout en peper. Snij daarna in vierkante stukken van ongeveer 2 cm.
  • Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook
  • Doe vervolgens de laurier, kruidnagel, runderbouillion, Worcestersaus en rode wijn azijn toe. Als laatste wordt de verkruimelde ontbijtkoek toegevoegd. Meng het geheel met een lepel of spattel.
  • Zet de Slowcooker aan op HIGH voor 6 uur of LOW voor 8 uur. Haal zo minmogelijk de deskel van de slowcooker
  • Haal na 5 uur op HIGH of 7 uur op LOW kruidnagel en laurier uit de slowcooker.
  • Mocht saus te dun zijn laat het laatste uur de deksel van de slowcooker
  • De Hachee is klaar om geserveerd te worden.
    Eet smakelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.