Een klassiek Nederlands winterrecept. Heerlijk om er rode kool bij te doen maar kan ook prima bij zuurkoolstampot.
Course Main Course
Cuisine Dutch
Keyword Hachee, Wintergerecht
Prep Time 30 minutesminutes
Cook Time 8 hourshours
Total Time 8 hourshours30 minutesminutes
Servings 6personen
Author Martijn
Equipment
Slowcooker
Ingredients
1kgSucadein stukken gesneden 2x3 cm (Riblappen) mag ook
3grote Uienhalve ringen; grof gesneden
5teentjesKnoflookgeperst
5blaadjesLaurier
6Kruidnagelsdoe ze in een thee ei of theezakje om ze gemakkelijk terug te vinden
1plakjesOntbijtkoekverkruimeld
2tlWorcestersaus
2elRode wijn azijn
300mlRunderbouillon
Zout & peper
Instructions
Kruid het vlees met zout en peper. Snij daarna in vierkante stukken van ongeveer 2 cm.
Snijd de uien in halve ringen en pers de knoflook
Doe vervolgens de laurier, kruidnagel, runderbouillion, Worcestersaus en rode wijn azijn toe. Als laatste wordt de verkruimelde ontbijtkoek toegevoegd. Meng het geheel met een lepel of spattel.
Zet de Slowcooker aan op HIGH voor 6 uur of LOW voor 8 uur. Haal zo minmogelijk de deskel van de slowcooker
Haal na 5 uur op HIGH of 7 uur op LOW kruidnagel en laurier uit de slowcooker.
Mocht saus te dun zijn laat het laatste uur de deksel van de slowcooker
De Hachee is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!