Spareribs uit de Slowcooker

Print

Spareribs uit de Slowcooker

Langzaam gegaarde spareribs met een zoet-pittige bite.
Course Main Course
Cuisine Dutch
Prep Time 20 minutes
Cook Time 8 hours
10 minutes
Total Time 8 hours 30 minutes
Servings 2 personen
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker
  • Oven met gril-stand

Ingredients

  • 1 Kg Spareribs Met veel vees aan het bot.
  • 1 Sjalotje
  • 1 Ui groot
  • 3 teentjes Knoflook fijn gehakt
  • 250 ml Ketjap Manis
  • 50 ml Water
  • 2 el Gembersiroop
  • 1 el Worcester saus
  • 3 el Sweet Chili saus
  • 1 el Sambal Oelek

Instructions

  • Snij de sparerib zo dat het goed in de slowcooker past. Snij de ui, de knoflook en sjalotje in stukken en gooi deze in de slowcooker.
  • Meng het water, ketjap en kruiden door elkaar in een kom en gooi dat over het vlees en ui.
  • Zet de slowcooker aan op de lage stand voor 8 uur.
  • Nadat de acht uur voorbij zijn, kan het vlees uit de slowcooker. Leg de spareribs met de vlezige kant naar boven op een bakplaat of braadslede. Schuif de bakplaat/braadslede in oven en zet het op de grilstand 2 voor een kleine 10 minuten, tot de bovenkant lekker knapperig is.
  • Smakelijk eten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.