Spareribs uit de Slowcooker
Langzaam gegaarde spareribs met een zoet-pittige bite.
Servings 2 personen
Equipment
- Slowcooker
- Oven met gril-stand
Ingredients
- 1 Kg Spareribs Met veel vees aan het bot.
- 1 Sjalotje
- 1 Ui groot
- 3 teentjes Knoflook fijn gehakt
- 250 ml Ketjap Manis
- 50 ml Water
- 2 el Gembersiroop
- 1 el Worcester saus
- 3 el Sweet Chili saus
- 1 el Sambal Oelek
Instructions
- Snij de sparerib zo dat het goed in de slowcooker past. Snij de ui, de knoflook en sjalotje in stukken en gooi deze in de slowcooker.
- Meng het water, ketjap en kruiden door elkaar in een kom en gooi dat over het vlees en ui.
- Zet de slowcooker aan op de lage stand voor 8 uur.
- Nadat de acht uur voorbij zijn, kan het vlees uit de slowcooker. Leg de spareribs met de vlezige kant naar boven op een bakplaat of braadslede. Schuif de bakplaat/braadslede in oven en zet het op de grilstand 2 voor een kleine 10 minuten, tot de bovenkant lekker knapperig is.
- Smakelijk eten!