Lasagne

Print

Lasagne

Een lekker Italiaans gerecht met een Nederlandse twist. Doordat er meer groente in zit is het geen klassiek Italiaans recept maar maakt het wel lekker.
Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Servings 4 personen
Author Martijn

Equipment

  • Oven
  • Hapjes pan
  • Ovenschaal ~1,5 liter

Ingredients

  • 2 Uien
  • 4 teentjes Knoflook
  • 2 Paprika b.v. 1 rode en 1 gele
  • 3 Tomaten
  • 400 gram Gehakt bij voorkeur half om half maar kan ook met rund
  • 700 gram Passata
  • 150 gram geraspte kaas (extra) belegen
  • 10 Verse lasagne bladen
  • 125 gram Crème fresh
  • 1 tl Rozemarijn
  • 1 tl Marjolein
  • 2 tl Oregano
  • 1 tl Basilicum
  • 1 tl Venkelzaad
  • 1 tl Sambal Oelek eventueel als je van pit houdt

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met olie.
  • Rulbak het gehakt goudbruin in de hapjes pan. Voeg de ui, paprika en knoflook toe, bak deze enkele minuten mee.
  • Voeg vervolgens de kruiden, sambal en Passata toe. Als het geheel warm is voeg dan de crème fresh toe en roer het tot het geheel opgenomen is.
  • Doe nu een laag gehaktmengsel in de ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Leg nu 3 of 4 bladen lasagne op het mengsel zodat deze bedenkt is. Herhaal deze stap tot het gehakt mengsel op is. Als het op is hoeven er geen bladen meer op, strooi een dikke laag kaas over de lasagne. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
  • Smakelijk eten!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.