Pastasaus à la Marloes
Servings 10 Personen
Equipment
- Slowcooker
- Koekenpan
Ingredients
- 1 kg Rundergehakt
- 2 stuks Paprika in stukken gesneden
- 2 stuks Uien in stukken gesneden
- 1 fles Passata 700 gram
- 2 blikken Tomatenpulp 400 gram
- 1 Wortel grof geraspt
- 125 gram Spekjes
- 1 Rawit peper zeer fijn gesneden
- 1 tl Marjolein
- 1 tl Venkelzaad
- 1 tl Dragon
- 1 tl Oregano
- 1 tl Basilicum
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- Peper & zout om op smaak te brengen
- 5 tenen Knoflook geperst
Instructions
- Doe de paprika, knoflook, ui, wortel en rawit peper in de slowcooker. Voeg vervolgens de tomatenpulp, passata, de kruiden toe.
- Bak het gehakt op hoog vuur in een koekenpan rul. doe het gehakt als het bruin gebakken is, uitgelekt, in de slowcooker.
- Bak de spekjes aan en doe deze ook uitgelekt in de slowcooker.
- Meng alle ingredienten goed door elkaar. Zet de slowcooker op de lage staand aan. Als er een timer erop zit stel deze dan in op 8 uur.
- Roer zo af en toe de saus door en proef dan direct even of het op smaak is. Voeg zo nodig kruiden toe.
- Na 8 uur heb je een heerlijke pastasaus. Het lekkerste is om verse pasta erbij klaar te maken.
- Eet smakelijk