Langzaam gegaarde spareribs met een zoet-pittige bite.
Course Main Course
Cuisine Dutch
Prep Time 20 minutesminutes
Cook Time 8 hourshours
10 minutesminutes
Total Time 8 hourshours30 minutesminutes
Servings 2personen
Author Martijn
Equipment
Slowcooker
Oven met gril-stand
Ingredients
1KgSpareribsMet veel vees aan het bot.
1Sjalotje
1Uigroot
3teentjesKnoflookfijn gehakt
250mlKetjap Manis
50mlWater
2elGembersiroop
1elWorcester saus
3elSweet Chili saus
1elSambal Oelek
Instructions
Snij de sparerib zo dat het goed in de slowcooker past. Snij de ui, de knoflook en sjalotje in stukken en gooi deze in de slowcooker.
Meng het water, ketjap en kruiden door elkaar in een kom en gooi dat over het vlees en ui.
Zet de slowcooker aan op de lage stand voor 8 uur.
Nadat de acht uur voorbij zijn, kan het vlees uit de slowcooker. Leg de spareribs met de vlezige kant naar boven op een bakplaat of braadslede. Schuif de bakplaat/braadslede in oven en zet het op de grilstand 2 voor een kleine 10 minuten, tot de bovenkant lekker knapperig is.