Zoete spareribs uit de slowcooker

Print

Zoete Spareribs uit de slowcooker

Heerlijk malse en zoete spareribs uit de slowcooker. Ook geschikt voor kleine kinderen.
Course Main Course
Cuisine American, Dutch
Keyword spareribs
Prep Time 20 minutes
Cook Time 5 hours
Wachttijd 12 hours
Total Time 17 hours 20 minutes
Servings 3
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker
  • Oven met grill stand

Ingredients

  • 1,5 rack Spareribs naturel het liefste met een flink dikke laag vlees

Dry rub

  • 2 tl Gerookte paprikapoeder
  • 2 tl Knoflookpoeder
  • 2 tl Uienpoeder
  • 1 tl zout tafelzout
  • 1 tl Chinese 5 kruiden
  • 1 tl Gemberpoeder Djahé

Marinade (lak)

  • 3 el Kookvocht van de spareribs uit de slowcooker
  • 3 el Gembersiroop
  • 1 el Ketjap Manis
  • 1 tl Gerookte paprikapoeder
  • 1 el Worcestersaus

Instructions

  • Bij voorkeur de avond van te voren. De spareribs snijden zodat er stukken van 5 á 6 botten zijn. Meng alle dry rub kruiden goed door elkaar. Wrijf de spareribs in met de dry rub. Doe de spareribs in een grote plastic zak met de overgebleven rub, nog even goed mengen zodat de rub overal komt. Leg de ribs in de koelkast.
  • De volgende dag, haal de spareribs uit de koelkast. Vet de slowcooker in met olijfolie tegen het vastplakken, er wordt geen vocht toegevoegd. Leg de spareribs in de slowcooker met de vleeskant naar beneden. Zet de slowcooker op LOW voor 4,5 uur.
  • Maak de marinade (lak) door alle ingredienten te mengen.
  • Zet na 4,5 uur de oven aan op de middel grote gril stand.
    Leg de spareribs voorzichtig op een braadslede of bakplaat met de vleeskant omhoog. Lak de spareribs in met een kwast in.
  • Doe de braadslede of bakplaat in de oven voor 15 minuten.
    Na 7 minuten de spareribs opnieuw lakken en daarna de laatste 8 minuten grillen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.