Zoete Spareribs uit de slowcooker
Heerlijk malse en zoete spareribs uit de slowcooker. Ook geschikt voor kleine kinderen.
Servings 3
Equipment
- Slowcooker
- Oven met grill stand
Ingredients
- 1,5 rack Spareribs naturel het liefste met een flink dikke laag vlees
Dry rub
- 2 tl Gerookte paprikapoeder
- 2 tl Knoflookpoeder
- 2 tl Uienpoeder
- 1 tl zout tafelzout
- 1 tl Chinese 5 kruiden
- 1 tl Gemberpoeder Djahé
Marinade (lak)
- 3 el Kookvocht van de spareribs uit de slowcooker
- 3 el Gembersiroop
- 1 el Ketjap Manis
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- 1 el Worcestersaus
Instructions
- Bij voorkeur de avond van te voren. De spareribs snijden zodat er stukken van 5 á 6 botten zijn. Meng alle dry rub kruiden goed door elkaar. Wrijf de spareribs in met de dry rub. Doe de spareribs in een grote plastic zak met de overgebleven rub, nog even goed mengen zodat de rub overal komt. Leg de ribs in de koelkast.
- De volgende dag, haal de spareribs uit de koelkast. Vet de slowcooker in met olijfolie tegen het vastplakken, er wordt geen vocht toegevoegd. Leg de spareribs in de slowcooker met de vleeskant naar beneden. Zet de slowcooker op LOW voor 4,5 uur.
- Maak de marinade (lak) door alle ingredienten te mengen.
- Zet na 4,5 uur de oven aan op de middel grote gril stand.Leg de spareribs voorzichtig op een braadslede of bakplaat met de vleeskant omhoog. Lak de spareribs in met een kwast in.
- Doe de braadslede of bakplaat in de oven voor 15 minuten. Na 7 minuten de spareribs opnieuw lakken en daarna de laatste 8 minuten grillen.