Heerlijk malse en zoete spareribs uit de slowcooker. Ook geschikt voor kleine kinderen.
Course Main Course
Cuisine American, Dutch
Keyword spareribs
Prep Time 20 minutesminutes
Cook Time 5 hourshours
Wachttijd 12 hourshours
Total Time 17 hourshours20 minutesminutes
Servings 3
Author Martijn
Equipment
Slowcooker
Oven met grill stand
Ingredients
1,5rackSpareribs naturelhet liefste met een flink dikke laag vlees
Dry rub
2tlGerookte paprikapoeder
2tlKnoflookpoeder
2tlUienpoeder
1tlzouttafelzout
1tlChinese 5 kruiden
1tlGemberpoederDjahé
Marinade (lak)
3elKookvocht van de spareribs uit de slowcooker
3elGembersiroop
1elKetjapManis
1tlGerookte paprikapoeder
1elWorcestersaus
Instructions
Bij voorkeur de avond van te voren. De spareribs snijden zodat er stukken van 5 á 6 botten zijn. Meng alle dry rub kruiden goed door elkaar. Wrijf de spareribs in met de dry rub. Doe de spareribs in een grote plastic zak met de overgebleven rub, nog even goed mengen zodat de rub overal komt. Leg de ribs in de koelkast.
De volgende dag, haal de spareribs uit de koelkast. Vet de slowcooker in met olijfolie tegen het vastplakken, er wordt geen vocht toegevoegd. Leg de spareribs in de slowcooker met de vleeskant naar beneden. Zet de slowcooker op LOW voor 4,5 uur.
Maak de marinade (lak) door alle ingredienten te mengen.
Zet na 4,5 uur de oven aan op de middel grote gril stand.Leg de spareribs voorzichtig op een braadslede of bakplaat met de vleeskant omhoog. Lak de spareribs in met een kwast in.
Doe de braadslede of bakplaat in de oven voor 15 minuten. Na 7 minuten de spareribs opnieuw lakken en daarna de laatste 8 minuten grillen.