Stoofvlees op zijn Italiaans

Print

Stoofvlees op zijn Italiaans

Een runderstoofvlees gerecht met een mediteriane twist. Doordat het stoofvlees iets zoet is kan deze ook prima worden voorgeschoteld aan de kleine smullers onder ons, serveer het dan met bijvoorbeerd spagittini i.p.v. spagetti.
Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutes
Cook Time 8 hours
Total Time 8 hours 30 minutes
Servings 4 personen
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker
  • Koekenpan
  • Kruidenei of keukentouw

Ingredients

  • 600 gram Sucade lappen in blokjes gesneden
  • 1 blik Tomatenpolpa ~200ml
  • 125 gram Spekjes uitgebakken
  • 2 Uien gele of rode; fijne gesnippert
  • 3 teentjes Knoflook geperst
  • 200 gram Winterpeen gesneden in ringen; bij dikke winterpeen in halve ringen
  • 2 stengels Bleekselderij in stukjes
  • 2 Portobello's in blokjes; pas snijden als ze toegevoegd moeten worden.
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 bakje verse Italiaanse kruiden wordt meestal verkocht per 20 gram
  • 1 el Balsamico azijn
  • 1 blikje tomatenpuree ~70 gram
  • 1 Runderbouillonblokje
  • Peper
  • Allesbinder Optioneel

Instructions

  • Zorg ervoor dat de sucade op kamertemperatuur is voordat de bereiding begint.
  • Bak de spekjes uit en doe ze zonder het braadvocht in de slowcooker.
  • Bestrooi de Sucadeblokjes met peper en baad ze rondom bruin aan in het braadvocht van de spekjes. Doe de blokjes met braadvocht en al in de slowcooker.
  • Doe nu de uit, knoflook, winterpeen, bleekselderij, tomatenpuree en tomatenpulpa in de slowcooker.
  • Verplulver het runderboulionblokje boven de slowcooker en voeg de balsamico azijn erbij. Schep het geheel door elkaar.
  • Doe de verse kruiden en laurierblaadjes in het kruidenei, vastbinden met keukentouw kan ook. Doe de kruiden in de slowcooker en zorg dat het zoveel mogelijk omgestopt is.
  • Zet nu de slowcooker aan op low voor 8 uur.
  • Na ~4 uur kunnen de portobello's toe worden gevoegd. Schep het geheel voorzichtig door elkaar.
  • Een half uur voordat het klaar is kunnen de kruiden eruit gehaald worden. Laat de deksel van de slowcooker om het geheel in te laten indikken.
    Mocht het erg vochtig zijn kan de slowcooker op high gezet worden of allesbinder toevoegen om het in te dikken.
  • Serveer het stoofvlees met spagetti of met spagettini.
  • Smakelijk eten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.