Een runderstoofvlees gerecht met een mediteriane twist. Doordat het stoofvlees iets zoet is kan deze ook prima worden voorgeschoteld aan de kleine smullers onder ons, serveer het dan met bijvoorbeerd spagittini i.p.v. spagetti.
Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutesminutes
Cook Time 8 hourshours
Total Time 8 hourshours30 minutesminutes
Servings 4personen
Author Martijn
Equipment
Slowcooker
Koekenpan
Kruidenei of keukentouw
Ingredients
600gramSucade lappenin blokjes gesneden
1blikTomatenpolpa~200ml
125gramSpekjesuitgebakken
2Uiengele of rode; fijne gesnippert
3teentjesKnoflookgeperst
200gramWinterpeengesneden in ringen; bij dikke winterpeen in halve ringen
2stengelsBleekselderijin stukjes
2Portobello'sin blokjes; pas snijden als ze toegevoegd moeten worden.
2Laurierblaadjes
1bakjeverse Italiaanse kruidenwordt meestal verkocht per 20 gram
1elBalsamico azijn
1blikjetomatenpuree~70 gram
1Runderbouillonblokje
Peper
AllesbinderOptioneel
Instructions
Zorg ervoor dat de sucade op kamertemperatuur is voordat de bereiding begint.
Bak de spekjes uit en doe ze zonder het braadvocht in de slowcooker.
Bestrooi de Sucadeblokjes met peper en baad ze rondom bruin aan in het braadvocht van de spekjes. Doe de blokjes met braadvocht en al in de slowcooker.
Doe nu de uit, knoflook, winterpeen, bleekselderij, tomatenpuree en tomatenpulpa in de slowcooker.
Verplulver het runderboulionblokje boven de slowcooker en voeg de balsamico azijn erbij. Schep het geheel door elkaar.
Doe de verse kruiden en laurierblaadjes in het kruidenei, vastbinden met keukentouw kan ook. Doe de kruiden in de slowcooker en zorg dat het zoveel mogelijk omgestopt is.
Zet nu de slowcooker aan op low voor 8 uur.
Na ~4 uur kunnen de portobello's toe worden gevoegd. Schep het geheel voorzichtig door elkaar.
Een half uur voordat het klaar is kunnen de kruiden eruit gehaald worden. Laat de deksel van de slowcooker om het geheel in te laten indikken. Mocht het erg vochtig zijn kan de slowcooker op high gezet worden of allesbinder toevoegen om het in te dikken.
Serveer het stoofvlees met spagetti of met spagettini.