Goed gevuldige Tomatensoep met pit

Print

Goed gevuldige Tomatensoep met pit

Een heerlijke pittige en goed gevulde tomatensoep. Je kunt het als voorgerecht gebruiken maar ook prima met een stokbrood ernaast als hoofdgerecht.
Course Main Course, Soup
Cuisine Dutch
Prep Time 45 minutes
Cook Time 2 hours 30 minutes
Total Time 3 hours 15 minutes
Servings 20 koppen
Author Martijn

Ingredients

De soep

  • 4 l water
  • 2 blokjes Runderbouillon
  • 2 blokjes Tuinkruidenbouillon
  • 350 ml Runderfond 1 pot
  • 1 grote Mergpijp
  • 500 gram Goulash vlees of schenkel in kleine stukken.
  • 1 pak Tomatenblokjes in knoflook
  • 1/4 Knolselderij in kleine blokjes. Tip: koop een hele knolselderij; snij deze in kleine blokjes; gebruik 1/4 en doe drie zakjes met 1/4 in de vriezer. De loof kun je, fijn gesneden, ook gebruiken in de soep.
  • 4 teentjes Knoflook geperst of gesneden.
  • 2 Uien gesnippert, niet te klein
  • 1 Rawit peper zeer fijn gesneden
  • 500 gram Soepgroente, voorverpakt of zelf gesneden maakt niet uit.
  • Zout en Peper

De soepballen

  • 500 gram Rundergehakt
  • 1 tl Basilicum
  • 1 tl Oregano
  • 1 tl Marjolein
  • 1 tl Dragon
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Ketjap Manis
  • 1 el Maggi aroma
  • Peper

Instructions

  • Zet een grote pan met de 4 liter water op hoog vuur. Doe alle ingrediënten, behalve de soepgroente, erbij in.
  • Als de soep aan de kook is zet dan het vuur lager zodat het rustig doorkookt.
  • Na 1,5 uur koken haal de mergpijp uit de pan en snij je de eventuele stukken vlees ervan af en haal je het merg eruit. Doe het vlees en het merg terug in de pan. 
  • Meng alle ingrediënten voor de soepballen goed door elkaar en draai hiervan balletjes van 1 á 2 cm. Doe alle ballen in de pan. Laat de soep rustig door koken.
  • Na 30 minuten voeg je de soepgroente toe en kook je de groente zo’n 30 minuten mee.
  • Eet smakelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.