Een lekker Italiaans gerecht met een Nederlandse twist. Doordat er meer groente in zit is het geen klassiek Italiaans recept maar maakt het wel lekker.
Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 1 hourhour
Servings 4personen
Author Martijn
Equipment
Oven
Hapjes pan
Ovenschaal ~1,5 liter
Ingredients
2Uien
4teentjesKnoflook
2Paprikab.v. 1 rode en 1 gele
3Tomaten
400gramGehaktbij voorkeur half om half maar kan ook met rund
700gramPassata
150gramgeraspte kaas(extra) belegen
10Verse lasagne bladen
125gramCrème fresh
1tlRozemarijn
1tlMarjolein
2tlOregano
1tlBasilicum
1tlVenkelzaad
1tlSambal Oelekeventueel als je van pit houdt
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met olie.
Rulbak het gehakt goudbruin in de hapjes pan. Voeg de ui, paprika en knoflook toe, bak deze enkele minuten mee.
Voeg vervolgens de kruiden, sambal en Passata toe. Als het geheel warm is voeg dan de crème fresh toe en roer het tot het geheel opgenomen is.
Doe nu een laag gehaktmengsel in de ovenschaal zodat de bodem bedekt is. Leg nu 3 of 4 bladen lasagne op het mengsel zodat deze bedenkt is. Herhaal deze stap tot het gehakt mengsel op is. Als het op is hoeven er geen bladen meer op, strooi een dikke laag kaas over de lasagne. Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.