Go Back
Email Link
Print
Smaller
Normal
Larger
Print
Slowcooker Pastasaus
Course
Main Course
Cuisine
Italian
Prep Time
30
minutes
minutes
Cook Time
10
hours
hours
Total Time
10
hours
hours
30
minutes
minutes
Servings
6
personen
Author
Martijn
Equipment
Slowcooker
Hapjes pan
Ingredients
1
k
Rundergehakt
geruld
125
gram
spekje
1
grote
Ui
Grof gesnipperd
1
grote
Winterpeen
in plakjes; als de peen erg dik is snij hem dan door in de lengte
6
teentjes
Knoflook
gesneden of geperst
3
blikken
Tomatenblokjes
Blik van 400 gram
500
ml
Tomaten frito met knoflook
1
pot
Gegrilde paprika
Pot van ~300 gram uitgelekt; in stukjes gesneden
1
el
Oregano
1
el
Basilicum
1
el
Rozemarijn
1
el
Marjolijn
6
kleine
Larierblaadjes
2
el
Venkelzaad
Peper
Naar smaak
1
(eventueel) Ravit peper of rode peper
Zeer fijn gesneden
Instructions
Bak de spekjes op, ze hoeven niet volledig uitgebakken te zijn. Doe
Rul het gehakt in een grote pan tot het vlees bruin is geworden. Giet het vleesmengsel in de slowcooker en voeg de gesneden groente toe.
Als je verse kruiden gebruikt doe ze dan in een kruidenei of bind ze op met bindtouw. Gedroogde kruiden kunnen los worden toegevoegd.
Zet de slowcooker op de lage stand en gaar het in 8 uur tijd. Roer zo af en toe de saus om, zodat de aanbaksels vermengd worden.
Serveer de saus met pasta en met (vers)geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. En smullen maar!