Een heerlijke pittige en goed gevulde tomatensoep. Je kunt het als voorgerecht gebruiken maar ook prima met een stokbrood ernaast als hoofdgerecht.
Course Main Course, Soup
Cuisine Dutch
Prep Time 45 minutesminutes
Cook Time 2 hourshours30 minutesminutes
Total Time 3 hourshours15 minutesminutes
Servings 20koppen
Author Martijn
Ingredients
De soep
4lwater
2blokjesRunderbouillon
2blokjesTuinkruidenbouillon
350mlRunderfond1 pot
1grote Mergpijp
500gramGoulash vlees of schenkelin kleine stukken.
1pakTomatenblokjes in knoflook
1/4Knolselderijin kleine blokjes. Tip: koop een hele knolselderij; snij deze in kleine blokjes; gebruik 1/4 en doe drie zakjes met 1/4 in de vriezer. De loof kun je, fijn gesneden, ook gebruiken in de soep.
4teentjesKnoflookgeperst of gesneden.
2Uiengesnippert, niet te klein
1Rawit peperzeer fijn gesneden
500gramSoepgroente, voorverpakt of zelf gesneden maakt niet uit.
Zout en Peper
De soepballen
500gramRundergehakt
1tlBasilicum
1tlOregano
1tlMarjolein
1tlDragon
1tlPaprikapoeder
2elKetjap Manis
1elMaggi aroma
Peper
Instructions
Zet een grote pan met de 4 liter water op hoog vuur. Doe alle ingrediënten, behalve de soepgroente, erbij in.
Als de soep aan de kook is zet dan het vuur lager zodat het rustig doorkookt.
Na 1,5 uur koken haal de mergpijp uit de pan en snij je de eventuele stukken vlees ervan af en haal je het merg eruit. Doe het vlees en het merg terug in de pan.
Meng alle ingrediënten voor de soepballen goed door elkaar en draai hiervan balletjes van 1 á 2 cm. Doe alle ballen in de pan. Laat de soep rustig door koken.
Na 30 minuten voeg je de soepgroente toe en kook je de groente zo'n 30 minuten mee.