Een kruidige gebonden tomaten soep. Hij is rijk aan smaken dan menig andere tomatensoep.
Course Appetizer, Main Course
Cuisine Italian
Keyword Gehakt, Slowcooker, Tomaat, Tomatensoep
Prep Time 1 hourhour
Cook Time 3 hourshours30 minutesminutes
Total Time 4 hourshours30 minutesminutes
Servings 8personen
Author Martijn
Equipment
1 Slowcooker
1 Steelpan
1 Kookpan een grote
1 Kom een grote
Ingredients
10stuksTrostomatengoed rijp; ontveld en zonder pitjes
1flesPassata di Pomodoroca. 690 gr
1Uieen grote of 2 kleinere; zeer fijn gesneden
3teentjesKnoflookgeperst
3stengelsBleekselderijin kleine stukjes
2Bospenenin dunne plakjes. Als de peen dik is in de lengte halveren
1Rode Paprikakleine stukjes
1tlGedroogde tijm
1elBasilicumgedroogt; verse kan ook, ca. 10 gr
3Laurierblaadjes
1elSuikervoor in de soep
1tlSuikervoor het fruiten van de ui
1elWorcestersaus
2Groenten boullioun blokjes
5stengelsBladselderijzeer fijn gesneden
300grgerookte kipreepjes
750mlKokend water
Peper & zoutnaar smaak
Ijsblokjes
Gehaktballetjes voor in de soep
300grRundergehakt
Ketjap ManisFlinke schuut
1tlOregano
1tlMarjolein
Pepernaar smaak
Olijfolieom me te bakken
Instructions
Doe de pomodoro in de slowcooker en zet hem alvast op aan op de stand High.
Voeg nu de suiker, tijm, gedroogde basilicum, bladselderij, peper, laurierblad, worcestersaus, knoflook, bospeen en paprika toe in de slowcooker.
Doe een flinke schuut olijf olie in de steelpan zet hem op middelhoog 'vuur'. Als de olijfolie warm is voeg dan de ui en bleekselderij toe om deze te fruiten. Voeg op het laatst de suiker toe. Blijf nu roeren om de suiker te laten carameliseren.Voeg vervolgens het geheel toe aan de slowcooker.
Ontvel de tomaten. Dit is een goede methode hiervoor:- Zet op de onderkant van de tomaten een kruis met een mes. - Zet de kookpan met water op hoog vuur tot het kookt. Laat de tomaten voor 1 minuut koken. - Vul de kom met koud water doe de ijsblokjes toe. Schep de tomaten over van de kookpan in het ijskoude water. - Haal de vellen van de tomaten.Vervolgens in kwartjes snijden en de zaadjes eruit halen. Daarna in kleine blokjes snijden om het vervolgens in de slowcooker te doen.
Laat het geheel voor 1 uur op High staan, daarna 3 uur op Low.
Haal de laurier uit de soep. Na de 3 uur het gehakt mengen en kleine (~1 cm) balletjes draaien. Voeg de balletjes en de kipreepjes toe aan de slowcooker. Laat de soep nog voor 30 minuten op Low staan.
Optie: voor een gezin met kleine kinderen die mee moeten eten kan ervoor gekozen worden om de grove stukken te pureren met een staafmixer.