Een basis Nasi om te serveren naar vele andere gerechten, zoals mijn "Pittig rundvlees uit de slowcooker".
Course Main Course, Side Dish
Prep Time 20 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Wachttijd 2 hourshours
Servings 4personen
Author Martijn
Ingredients
200gramBasmati rijst
2stuksKippe bouillonblokjes
3stuksEieren
1bosLente uifijngesneden
2stukSjalotjesfijngesneden
200gramSchouderhambroodbelg, in kleine plakjes
150gramDoperwtenuitgelekt
Knoflookpoeder
Peper & zout
Olijf olieom mee te bakken
Instructions
Zet een pan water op met 1 kip bouillonblokje en breng het aan de kook. Voeg de rijst toe en kook het conform de verpakking (10 min).Giet de rijst af en zorg ervoor dat de rijst volledig is afgekoeld voordat je verder gaat.
Verhit olie in een grote wok, roerbak de eieren.
Voeg nu de sjalotjes, lente ui en schouderham toe en bak deze even mee.
Voeg het verkruimelde tweede bouillonblokje, peper, zout en knoflook toe, meng het goed door elkaar.
Doe de gekookte rijst als laatste in de pan en verwarm het op laag vuur. Zorg ervoor dat de rijst goed warm wordt. Proef het tussen door en voeg eventueel extra peper en zout toe.