Een Hongaarse klassieker, er zijn vele manieren waarop het gemaakt wordt. Dit recept is geinspireerd door diverse recepten.
Course Main Course
Cuisine Hongaars
Keyword Goulash, Hongaars
Prep Time 30 minutesminutes
Cook Time 8 hourshours
15 minutesminutes
Total Time 8 hourshours45 minutesminutes
Servings 6personen
Author Martijn
Equipment
Slowcooker
Ingredients
1kgRiblappenin blokjes gesneden
4dikkeUiengesnippert
2rode Paprikain stukjes
1gele Paprikain stukjes
250grChampigonsin kwartjes
4tenenKnoflookgeperst
70grTomatenpureeklein blikje
400grgezeefde Tomaten
125grSpekjes
1,5elGerookte paprikapoeder
1elWorcestersaus
1tlKarwijzaad
2tlKnoflookpoeder
3Laurierblaadjes
2Runder bouillon blokjes
Peper & zout
2elBloem
Instructions
Bestooi het vlees met zout & peper. Doe het vlees in een kom het met bloem te vermengen, zorg ervoor dat het vlees rondom bedekt is met bloem.Schep het vlees vervolgens in de slowcooker
Verdeel de gesneden uien, paprika's en champigons over het vlees. Doe nu ook de spekjes erbij, dit kan rauw of uitgebakken.
Voeg de worcestersaus, de kruiden, de verkruimelde bouillon blokjes, tomatenpuree en gezeefde tomaten toe.
Meng het geheel goed door elkaar. Steek als laatste de laurierblaadjes er boven in.
Zet de slowcooker aan op low voor 7 uur.
Haal na de 7 uur de laurierblaadjes eruit. Mocht het te vochtig zijn laat dan de slowcooker 10 รก 15 minuten zonder deskel aanstaan.
Serveren met rijst of aardappelpuree.Eet smakelijk!