Slowcooker Pastasaus

Print

Slowcooker Pastasaus

Course Main Course
Cuisine Italian
Prep Time 30 minutes
Cook Time 10 hours
Total Time 10 hours 30 minutes
Servings 6 personen
Author Martijn

Equipment

  • Slowcooker
  • Hapjes pan

Ingredients

  • 1 k Rundergehakt geruld
  • 125 gram spekje
  • 1 grote Ui Grof gesnipperd
  • 1 grote Winterpeen in plakjes; als de peen erg dik is snij hem dan door in de lengte
  • 6 teentjes Knoflook gesneden of geperst
  • 3 blikken Tomatenblokjes Blik van 400 gram
  • 500 ml Tomaten frito met knoflook
  • 1 pot Gegrilde paprika Pot van ~300 gram uitgelekt; in stukjes gesneden
  • 1 el Oregano
  • 1 el Basilicum
  • 1 el Rozemarijn
  • 1 el Marjolijn
  • 6 kleine Larierblaadjes
  • 2 el Venkelzaad
  • Peper Naar smaak
  • 1 (eventueel) Ravit peper of rode peper Zeer fijn gesneden

Instructions

  • Bak de spekjes op, ze hoeven niet volledig uitgebakken te zijn. Doe
  • Rul het gehakt in een grote pan tot het vlees bruin is geworden. Giet het vleesmengsel in de slowcooker en voeg de gesneden groente toe.
  • Als je verse kruiden gebruikt doe ze dan in een kruidenei of bind ze op met bindtouw. Gedroogde kruiden kunnen los worden toegevoegd.
  • Zet de slowcooker op de lage stand en gaar het in 8 uur tijd. Roer zo af en toe de saus om, zodat de aanbaksels vermengd worden.
  • Serveer de saus met pasta en met (vers)geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. En smullen maar!

1 thought on “Slowcooker Pastasaus

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.