Slowcooker Pastasaus
Servings 6 personen
Equipment
- Slowcooker
- Hapjes pan
Ingredients
- 1 k Rundergehakt geruld
- 125 gram spekje
- 1 grote Ui Grof gesnipperd
- 1 grote Winterpeen in plakjes; als de peen erg dik is snij hem dan door in de lengte
- 6 teentjes Knoflook gesneden of geperst
- 3 blikken Tomatenblokjes Blik van 400 gram
- 500 ml Tomaten frito met knoflook
- 1 pot Gegrilde paprika Pot van ~300 gram uitgelekt; in stukjes gesneden
- 1 el Oregano
- 1 el Basilicum
- 1 el Rozemarijn
- 1 el Marjolijn
- 6 kleine Larierblaadjes
- 2 el Venkelzaad
- Peper Naar smaak
- 1 (eventueel) Ravit peper of rode peper Zeer fijn gesneden
Instructions
- Bak de spekjes op, ze hoeven niet volledig uitgebakken te zijn. Doe
- Rul het gehakt in een grote pan tot het vlees bruin is geworden. Giet het vleesmengsel in de slowcooker en voeg de gesneden groente toe.
- Als je verse kruiden gebruikt doe ze dan in een kruidenei of bind ze op met bindtouw. Gedroogde kruiden kunnen los worden toegevoegd.
- Zet de slowcooker op de lage stand en gaar het in 8 uur tijd. Roer zo af en toe de saus om, zodat de aanbaksels vermengd worden.
- Serveer de saus met pasta en met (vers)geraspte kaas, bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. En smullen maar!
1 thought on “Slowcooker Pastasaus”
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Superlekker, maar weet niet of ik volgende keer het venkelzaad er nog bij in doe. Zat dat ook in het oorspronkelijke recept?